PC Opschonen Advies

Wat wil dat eigenlijk zeggen ‘de PC opschonen’ ?

De PC opschonen, het klinkt toch zo klinisch. Waarom is het belangrijk om de computer schoon te houden en wat wil dit eigenlijk zeggen?

Natuurlijk, we moeten de computer schoonmaken van de buitenkant en vieze vetvlekken en stof wegvegen met speciale doekjes daarvoor. Goed, dit doen we natuurlijk automatisch wanneer we door de stof het beeldscherm niet meer kunnen zien, toch is dat toch niet wat we eigenlijk bedoelen met het opschonen van de computer. De PC opschonen heeft alles te maken met computeronderhoud in de digitale zin van het woord. Een werkende computer is een digitaal samenspel van softwarematige en hardwarematige componenten die op elkaar in werken. Net zoals een auto een mechanisch samenspel is. Een auto heeft onderhoud nodig waarbij o.a. de olie moet worden ververst. De computer heeft onderhoud nodig waarbij o.a. het Windows register en de harde schijf moet worden gedefragmenteerd. Vandaar met PC opschonen praten we eigenlijk meer in de zin van de computer onderhouden. Aangezien de computer bestaat uit verschillende hardwarematige en softwarematige onderdelen, zullen deze apart aandacht en onderhoud vergen.

Wat zijn de belangrijkste taken bij het opschonen van de computer?

De belangrijkste taken die onder het begrip ‘PC opschonen’ vallen zijn de volgende: Windows register opschonen, harde schijven defragmenteren, dubbele bestanden verwijderen, malware verwijderen, systeem opruimen van corrupte bestanden en loze register sleutels, het verwijderen van overbodige software, het verwijderen van overbodige bestanden, het maken van ruimte op de harde schijf, het optimaliseren van allerlei systeem instellingen, en natuurlijk het stofzuigen van het toetsenbord. Gelukkig is het niet nodig om deze taken handmatig te doen en is het ook niet nodig om naar een PC garage te gaan om daar de computer te optimaliseren. Al deze taken kunt u doen met professionele software die semi-automatisch of bijna geheel automatisch dit voor u kan doen. Dit zal u natuurlijk veel tijd besparen.

Wat zijn de voordelen van PC opschonen?

Natuurlijk, wanneer u de computer schoon maakt en netjes opruimt, zal de computer beter presteren en niet snel trager worden. Een trage computer is vaak een vieze computer. Vooral gefragmenteerde, overvolle harde schijven zullen uw computer prestaties behoorlijk aantasten. Een vies en vervuild Windows register kan leiden tot o.a. vervelende DLL-foutmeldingen, en een computer vol met verouderde drivers, zal snel hardware problemen krijgen. Met andere woorden, wanneer u de PC opschonen zult, zal u vele computer problemen vermijden. Daarnaast vermijdt u een hoop ergernis en kosten om deze computer problemen te verhelpen. Vraag u zelf maar eens af wat het kost om een computer techneut in te schakelen. Los daarvan zult u langer plezier hebben van uw computer en is het nodig om zo snel een nieuwe te kopen. Denk maar eens wat er zou gebeuren wanneer u niet de olie van uw auto geregeld zou bijvullen en verversen.

Wat is de beste oplossing voor het opruimen en opschonen van de PC?

We raden u aan om de utility software van Paretologic te testen. Paretologic heeft een zeer goede track record op het gebied van de ontwikkeling van complete software voor het onderhouden van uw computer. Paretologic is bovendien een Microsoft erkende software ontwikkelaar. We presenteren hier twee versies. Onze aanbeveling is dat u de proefversiesmet elkaar vergelijkt voordat u beslist om eentje wel of niet aan te schaffen. De proefversies zijn gratis en vrijblijvend hier aangeboden om de software eens te testen op uw computer.

1. PC Health Advisor
Deze software is ook in het nederlands en het frans beschikbaar en bevat alle gereedschappen om uw computer mee op te schonen. De meeste van onze lezers testen deze software.

2. RegCure Pro
Deze software is alleen in het engels beschikbaar maar bevat ook malware bescherming. Deze software is daadwerkelijk volledig compleet. Het is een totaaloplossing voor computeronderhoud en bescherming.

3. PCKeeper

Dit is een prachtige alles-in-één-programma voor het opschonen, beveiligen en repareren van de computer. Het bijzondere van dit programma is dat u direct contact kunt opnemen met Microsoft gecertificeerde techneuten en dat dit programma beschikt over een zeer goed antivirus programma.

De PC opschonen is kinderspel met zo’n krachtig gereedschap op de computer.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share