≡ Menu

Backup van Windows Register efficient?

Omdat het Windows register een cruciale rol speelt binnen het besturingssysteem moge het duidelijk zijn dat als het register beschadigd is, dat direct gevolgen heeft. Deze problemen lopen uit van een trage pc tot rare software en hardware fouten.

Backup windows register

Backup windows register

Als u denkt dat het Windows register beschadigd zou u graag het register willen herstellen of repareren. Het Windows register herstellen kan via een backup. Maar is het register herstellen via een backup ook wel zo praktisch?

Ten eerst moet er een backup van het register bestaan, met andere worden u moet een backup hebben van het register voordat de computer problemen vertoonde.  Zonder een backups valt er niets te herstellen.
De backup moet verder ook recent zijn anders loopt u het risico dat, op het moment dat u het register herstelt, programma’s die u onlangs heeft geïnstalleerd niet meer functioneren. Dit komt omdat elk programma tijdens het instaleren configuratie elementen opslaat in het Windows register. Als u een backup herstelt dan zullen deze elementen na het herstellen niet meer bestaan.

Het mag duidelijk zijn dat het herstellen van het Windows register via een backup makkelijker klinkt dan dat het is. Ik raad u ook aan om een registry cleaner te gebruiken, in het geval dat u computerproblemen wilt oplossen. Een registry cleaner bewerkt het  Windows register en analyseert het register op fouten. Schade wordt gerepareerd en nieuwe configuratie elementen worden niet verwijderd.

Omdat het  register opschonen een gevoelige operatie is maakt een registry cleaner altijd een backup voordat het register bewerkt wordt. Dit gebeurd automatisch u hoeft daar zelf niets voor te doen. Het herstellen van een backup van een registry cleaner is heel eenvoudig en de backups zijn altijd actueel.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share

Comments on this entry are closed.