Hoe kan het dat het Windows register vervuild wordt?

register opschonen van vervuilingWindows register vervuiling? Wat is het? Waardoor wordt het veroorzaakt en hoe kunnen we het oplossen? Deze vragen willen beantwoorden in dit artikel.

Als u een nieuwe computer heeft draait uw systeem als een zonnetje.  U hoeft niet lang te wachten voordat de computer is opgestart en het starten en gebruiken van programma’s gaat ook snel. Maar beetje bij beetje gaat de performance van de computer achteruit. In het begin merkt u het nog niet zo, maar op een gegeven moment wordt het merkbaar. Het opstarten van Windows duurt langer, de computer lijkt soms te hangen en er verschijnen af en toe foutmeldingen.

U besluit over te gaan tot actie! Harde schijf opschonen, programma’s die u niet meer gebruikt worden verwijderd en uw scant u systeem op de aanwezigheid met virussen.

Na een tijdje geeft u de moed op, wat u ook probeert de computer blijft traag en de fouten gaan niet weg. De enige optie waar u nog aan denkt is de computer volledig opnieuw te instaleren. Maar gelukkig is dat niet nodig! Het probleem zit hem namelijk in het Windows register! Deze moet ook onderhouden worden. U moet af en toe het register opschonen en repareren. Veel mensen weten dit niet en Microsoft levert ook geen enkel programma om deze onderhoudstaak uit te voeren. U kunt het register opschonen met behulp van een registry cleaner. Maar hoe zo opschonen? Wat vervuild het Windows register dan?

Het verwijden van programma’s en register vervuiling

Met de tijd installeert u steeds meer programma’s op uw computer. Elke keer als u een programma installeert wordt het Windows register aangepast. Elke keer weer worden er nieuwe applicatie specifieke configuratie elementen toegevoegd.
Het register neemt dus in omvang toe. Dit is op zich geen probleem, alleen moet u zich wel bedenken hoe meer elementen in het register, meer tijd heeft een programma nodig om benodigde configuratie elementen op te zoeken. De computer performance wordt er wel door beïnvloed, de computer wordt trager. Maar als u deze programma’s nodig heeft dan heeft u natuurlijk geen keus.

Het probleem zit hem meer in het verwijderen van programma’s die u niet meer gebruikt. Het de-installeren van software kan bijdragen aan een betere computer performance, maar heel veel programma’s (die we rustig kunnen classificeren als slechte kwaliteit) ruimen hun “rommel” niet op. En dan hebben we het niet alleen over bestanden die achter worden gelaten op de harde schijf. Ook specifieke configuratie elementen van het programma die u verwijderd worden niet opgeruimd. De omvang van het register neemt dus alleen maar toe. Als u niet het register een opschoon beurt geeft wordt u pc alleen maar langzamer.

Software van slechte kwaliteit en register beschadiging

Er is nog een ander probleem gerelateerd aan software. Deze problemen komen het vaakst voor bij programma’s van slechte kwaliteit of software ontwikkeld door hobbyisten.

Elk programma dat geïnstalleerd is op uw computer heeft toegang tot het register. Een programma kan configuratie elementen opvragen, elementen toevoegen maar ook bestaande elementen wijzigen. Als u een software programma heeft geïnstalleerd in uw computer die wat loopt te klooien in het register, kan het gebeuren dat deze software het register beschadigd. En een beschadigd Windows register leidt direct tot problemen! De PC opschonen en netjes in orde brengen zal nodig zijn.

Ik raad u dan ook aan om niet elk willekeurige tool van internet te downloaden en te instaleren op uw computer. Een programma hoeft geen virus te bevatten om uw systeem plat te leggen! Een programma die fouten maakt in het register is al voldoende. Daarom het register opschonen is ook hier belangrijk.

Virussen en register vervuiling / beschadiging

Een andere factor, namelijk virussen (reeds besproken in register opschonen van virussen), is een veel voorkomend oorzaak bij het ontstaan van register beschadiging.
Een virus kan net zoals elke ander programma het register wijzigen, wat in veel gevallen ook gebeurd. Deze wijzigingen worden nooit door een antivirus programma opgelost.
Daardoor zijn er veel mensen die nadat ze hun computer hebben verlost van virussen nog steeds last hebben van computer problemen.

Conclusie

Register opschonen en herstellenHet register kan op vele manieren vervuild of beschadigd worden. Het register opschonen is van essentieel belang om computer problemen op te lossen.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share