≡ Menu

Relatie tussen een trage computer en een vervuild register

Trage computer

Trage computer

Wat is de relatie tussen een vervuild register en een trage computer?
Zoals u weet speelt het Windows register een sleutelrol in het besturingssysteem.
In het Windows register worden alle configuraties van de computer opgeslagen. Je kunt het register het beste vergelijken met een bibliotheek. De boeken in de bibliotheek zijn verschillende configuraties.

Als u een programma installeert, wordt automatisch één of meerdere nieuwe configuratie(s) (één of meerdere nieuw(e) boek(en)) aangemaakt in het register (de bibliotheek).

Als een programma wordt opgestart vraagt het programma aan het register zijn configuraties. Deze configuratie moeten worden opgezocht in het register. U begrijpt dat hoe minder configuraties in het register, hoe sneller de configuratie gevonden kan worden.
Zijn er veel configuraties opgeslagen in het register, dan moet een programma langer wachten voordat het register de configuraties heeft gevonden. Het opstarten van programma’s duurt dus langer dan normaal en maakt de computer dus traag.

Een programma vraagt niet alleen naar zijn eigen configuraties. Het vraagt ook configuratie informatie op van Windows of van de hardware instellingen. Het register wordt dus intensief gebruikt en als het register niet optimaal functioneert, vertraagd dit de enorm de computer.

Het register opschonen is dan ook een belangrijke taak bij om overbodige configuratie elementen te verwijderen en om zo het register te optimaliseren. Het is een belangrijke taak bij opschonen van de computer. Voor meer informatie lees: PC opschonen advies.


Omdat het Windows register erg complex is én het nagaan welke configuratie element obsoleet is onbegonnen werk is, kunt u niet handmatig het register opschonen. Voor het opschonen van het register heeft u een speciaal programma nodig: een registry cleaner.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share
 

Relatie tussen een trage computer en een vervuild register

{ 0 comments… add one }