Virus besmetting en het Windows register

Er is niks zo vervelend dan dat de computer besmet raakt met een virus. Het is net zoals bij een echte virus besmetting, in het begin merk je het niet zo. Maar naar verloop van tijd voel je je slechter en gaat je energie achteruit en voel je je steeds slechter.

Register opschonen van virussen

Register opschonen van virussen

Een computer wordt traag en Windows en programma’s gaan fouten vertonen.
Als u denkt dat uw computer besmet is met een virus, dan is er maar een manier om daar achter te komen. De computer scannen met een virusscanner.
Heeft u geen virusscanner, dan raad ik u de PCKeeper aan. Heeft een van de beste en meest innoverende virusscanner ontwikkeld die een op de markt te vinden is.

Maar soms, nadat het virus verwijderd is, vertoond de computer nog steeds problemen. Dit heeft alles te maken met het Windows Register van het besturingssysteem van Microsoft.
In dit artikel: de relatie tussen een virus en het Windows register en hoe het register herstellen of het register opschonen kan helpen bij het oplossen van opgelopen schade door het virus.

Relatie tussen het Register en virussen

Het Windows register speelt een sleutel rol binnen het besturingssysteem van Microsoft. Windows en alle software dat op de computer draait gebruikt het register om systeem informatie en configuratie op te vragen.  Zonder deze informatie zou Windows en geen enkel programma kunnen functioneren.

Het is dus niet verwonderlijk dat cyber criminelen en hackers, de makers van virussen en andere malware, het register van binnen en buiten kennen en het register gebruiken om hun malware te activeren of om u computer lam te leggen. Als uw computer besmet is, of besmet is geweest met een virus, reken er dan maar op dat het register door dat virus is gebruikt of gewijzigd. Als het Windows register wordt gewijzigd kan dat voor extra problemen leveren nadat het virus is verwijderd. Een virusscanner verwijderd alle bestanden die besmet zijn met een virus, maar een virusscanner is niet instaat om structurele wijzigingen in het register te herkennen en kan dus ontstane schade in het register niet herstellen.

Als de schade niet hersteld wordt, is het virus wel verdwenen, maar het probleem blijft.
Indien dat bij u het geval is, dan moet u eens meer lezen over het register opschonen.

Windows register opschonen en herstellen

Zoals eerder is uitgelegd manipuleer een virus of malware het register. Dit kan grote gevolgen hebben voor de algemene computer performance. Om deze schade te herstellen moet u het register opschonen van rommel en gewijzigde elementen repareren.
Register opschonen en herstellenOmdat het Windows register een van de meeste foutgevoelige elementen is binnen het besturingssysteem van Microsoft, is het handmatig opschonen sterk af te raden. Microsoft biedt een tool om het Windows register te bewerken. Dit programma heet RegEdit en wordt zorgvuldig door Microsoft verstopt, om er voor te zorgen dat normale gebruikers niet dit programma gebruiken.
Als u het register wilt opschonen, kunt u dat het beste doen met een registry cleaner. Een registry cleaner is een software dat gespecialiseerd is in het repareren en optimaliseren van het Windows register. Dit software programma analyseert het Windows register en bepaald waar de fouten in het register zitten en kan bepalen welke elementen in het register het register onnodig vol maken. Op basis van deze analyse kunt u met behulp van een simpele druk op een knop volledig automatisch het register repareren.

Een goed voorbeeld van een registry cleaner is Registry Mechanic. Registry Mechanic is ontwikkeld door  Pc Tools, een autoriteit op het gebied van utility software.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share