≡ Menu

Opschonen register Windows 7 anders dan in voorgangers?

Het Windows Register is voor het eerst geïntroduceerd bij Windows 95. En zodoende heeft Windows XP, Vista en Windows 7 ook een register. Zoals u in veel artikels kunt lezen, speelt het register een belangrijke rol in het besturingssysteem van Microsoft. Alle systeem configuraties worden daar beheerd. De structuur van het register is nogal complex en is zelfs voor een computer expert moeilijk te doorgronden.

Register opschonen in windows 7Door de jaren heen en met elke nieuwe Windows versie is de basis structuur op sommige punten gewijzigd. Als u het register in Windows 7 zou bekijken dan ziet u dat het Windows register de zelfde basis structuur heeft als zijn voorgangers, waaronder Vista. Maar toch zijn er belangrijke verschillen, en zeker op het moment dat u het register wilt opschonen zijn deze verschillen van zeer belang.

Het register opschonen in Windows 7

Zoals u weet is het register een belangrijk maar heel gevoelig element in Windows. Dat geldt voor alle versies van het besturingssysteem van Microsoft. Het onderhouden van het register is voor al deze versie cruciaal om de computer snel te houden en om pc problemen te voorkomen.

Het register opschonen in Windows 7 kunt u doen met behulp van een registry cleaner. Een programma die instaat is om het register te bewerken. Maar het is belangrijk om te weten of de registry cleaner die u gebruikt ook het besturingssysteem support. Als u een registry cleaner heeft die gemaakt is voor Windows Vista en u heeft Windows 7 geïnstalleerd, dan zou het kunnen gebeuren dat tijdens het opschonen van het register in Windows 7 systeem configuratie elementen worden verwijderd. En dit kan leiden tot grote problemen, waaronder een trage computer of zelfs het volledig lam leggen van de computer.

Hoe weet u of uw registry cleaner is gemaakt voor Windows 7? Dat is eenvoudig!

Compatible met windows 7

Ondersteunt Windows 7

Op de website van de fabrikant wordt altijd de requirements of systeem eïssen aangegeven.
Hier wordt ook verteld voor welke Windows versie het product geschikt is.

Ook bestaat er een speciaal logo, uitgegeven door Microsoft. Dat aangeeft dat het product geschikt is voor Windows 7. Een goede registry cleaner zal trouwens alle Windows versie ondersteunen. Een goed voorbeeld is Registry Mechanic van Pc Tools.
Dit product is gemaakt voor alle Windows versie van Microsoft.

Voor meer informatie over het opschonen van uw computer lees ons artikel:

Tips voor het opschonen van de computer!

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: het register opschonen Register opschonen
Share
{ 1 comment… add one }